Prajitura cu ciocolata si lichior de cafea

de Ela68 in Prajituri, 9 Iul 2013 | 18547 vizualizari

 

Miha a fost sursa de inspiratie pentru aceasta prajitura. Am schimbat cate ceva pe ici pe colo si iata rezultatul.

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri de zahar
  • 2,5 linguri unt topit
  • 3 linguri cacao
  • 8 gr praf de copt
  • Crema ganache:
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 250 ml frisca lichida Meggle
  • Crema de frisca cu lichior de cafea si snickers :
  • 200 ml frisca
  • 5 gr gelatina
  • 2 batoane Snickers (reteta era cu Mars, insa n-am fost atenta si am cumparat S.)
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 pliculete ness dizolvate intr-o lingura de apa
  • Sirop :
  • 100 gr zahar
  • 100 gr apa
  • 3 linguri lichior de cafea
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri lapte
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si lichior de cafea:

Mai intai preparam siropul : punem pe foc apa si zaharul si lasam la fiert pana ce acesta se topeste. Cand s-a racit adaugam lichiorul de cafea.

Pentru blat, se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga untul topit , faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si amestecam bine pana se omogenizaeaza. Se imparte aluatul in trei si se coc foile in tava tapetata cu hartie de copt. 

Pentru obtinerea cremei ganache punem pe foc 200 gr ciocolata cu 200 ml frisca lichida si o lasam pana ce s-a topit ciocolata. Cand s-a racit si a stat 2-3 ore la frigider o batem cu mixerul pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam apoi frisca batuta rezultata din cele 50 ml de frisca ramase.

Pentru obtinerea cremei de frisca cu lichior de cafea procedam in felul urmator: punem gelatina 10 minute la hidratat in doua linguri de apa. Peste frisca batuta spuma se toarna in fir subtire gelatina pusa cateva secunde la cuptorul cu microunde. Adaugam zaharul pudra si cele doua pliculete de ness dizolvate in apa. Urmeaza lichiorul de cafea. Snickers-ul il tocam marunt si-l amestecam cu frisca.

Cand crema ganache s-a intarit, scoatem tava din frigider si asezam deasupra a doua foaie pe care o insiropam. Turnam peste ea crema de frisca si nivelam. Avand in vedere ca nu este foarte moale, lasam la frigider jumatate de ora, dupa care putem pune a treia foaie deasupra. O insiropam si pe aceasta si pregatim glazura. Punem pe foc ciocolata, untul si laptele si lasam pana se omogenizeaza. Avem grija sa nu fiarba.O lasam la racorit si o turnam in strat uniform peste prajitura.

Se lasa peste noapte in frigider astfel incat cremele sa se intareasca. Desfacem inelul si portionam dupa preferinta. Am ornat cu felii subtiri de Snickers.  

TIPS-URI

1

dimensiunea formei 17x27 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si lichior de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

gaby_duceag 1

16.07.2013, 23:15

ela, scrie te rog cantitatea de zahar pentru blat

Geanina87 1

16.07.2013, 23:27

Wow!!! Cum arata

Ela68 1

17.07.2013, 08:35

multumesc Gaby, am trimis mail catre bucataras.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rom si visine