Prajitura cu cirese si frisca

de Miha in Prajituri, 13 Iun 2013 | 3591 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 50 g cicolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 3 oua
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru sirop:
  • 50 g zahar
  • 75 ml apa
  • In plus:
  • cirese, atat cat sa acoperim fundul formei in care vom coace prajitura
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 intaritor de frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese si frisca:

Sirop:

Zaharul il caramelizam. Turnam cu atentie apa in vas si lasam deoparte pana se topeste caramelul si siropul se raceste bine.

Ciresele se curata de samburi si de eventualii “vizitatori” )) si se pun intr-o sita sa se scurga de excesul de suc.

Ciocolata o topim intr-un vas la foc mic sau la microunde, impreuna cu untul, uleiul si laptele. Omogenizam si lasam la racit. Punem zaharul peste crema de ciocolata si mixam pana acesta se topeste. Adaugam apoi ouale unul cate unul mixand bine dupa fiecare, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.

Vom folosi o tava sau o cratita mica, cu diametrul de cca 18 cm. Ungem bine cu ulei si punem ciresele in strat uniform. Turnam compozitia pentru blat si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 1 ora, pana blatul devine ferm la atingere si apar crapaturi la suprafata. Pentru siguranta faceti testul cu scobitoarea.

Prajitura se lasa la racit in tava. Dupa ce s-a racit bine, se rastoarna pe un platou cu o miscare ferma. Se taie blatul in doua, se insiropeaza si se umple cu frisca batuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu cirese