Prajitura cu crema de branza si ciocolata

de Miha in Prajituri, 16 Mai 2013 | 10745 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 100 g unt
  • 150 g faina
  • 25 g cacao neagra
  • 2 linguri migdale tocate
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 2 linguri zahar
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 500 g branza de vaci (grasa si bine scursa)
  • 200 g lapte condensat indulcit
  • 10 g gelatina
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de branza si ciocolata:

Blat:

Ouale intregi se bat cu un praf de sare pana isi tripleaza volumul. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza bine pana compozitia devine cremoasa. Turnam untul topit si racit si omogenizam. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu cacaoa, praful de copt si migdalele tocate.

Compozitia se toarna in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, pentru cca 30-35 de minute. Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri de apa rece.

Zaharul se pune intr-un vas micut si se caramelizeaza. Cand a devenit lichid turnam, cu atentie, o parte din smantana pentru frisca si amestecam pana la omogenizare. Dam deoparte si lasam la racit.

Branza de vaci se pune intr-un castron. Turnam deasupra caramelul, laptele condensat si restul de smantana pentru frisca. Mixam cu blenderul vertical pana obtinem o crema fina.

Gustati! Daca mai trebuie zahar mai adaugati atat cat considerati a fi necesar.

Incalzim gelatina pe baie de aburi (sau la microunde) pana se lichefiaza. Punem deasupra 1-2 linguri din crema de branza si amestecam repede. Incorporam apoi in crema de branza.

De jur imprejurul blatului facem un “inel” din folie de aluminiu. Daca aveti tava detasabila, cu atat mai bine, ati scapat de aceasta operatiune. )

Daca doriti puteti insiropa blatul cu un sirop de zahar ars sau un sirop simplu de apa si zahar.

Turnam crema de branza peste blat, nivelam si dam la frigider pana pregatim glazura.

Glazura:

Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca si untul. Cand a ajuns la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam la racit, apoi turnam peste prajitura. dam din nou la rece pana se intareste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de branza si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuci si crema caramel-Snickers