Prăjitură cu cremă de ciocolată

de LC in Prajituri, 2 Apr 2012 | 3759 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 linguri de zahăr
  • 4 ouă
  • 3 linguri de cacao
  • 6 linguri de făină
  • un plic praf de copt
  • 300 g ciocolată amăruie
  • 500 ml frișcă lichidă
  • esență
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu cremă de ciocolată:

Pentru blat: Spargem ouăle și separăm albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile le frecăm cu zahărul până ce acesta se topește. Albușurile le batem separat cu un praf de sare până se întăresc. Adăugăm gălbenușurile peste albușuri și amestecăm încet cu o lingură. Amestecăm făina cernută cu cele trei linguri de cacao și praful de copt...apoi încorporăm amestecul obținut peste compoziția de albușuri și gălbenușuri.Turnăm aluatul în tavă pe care am acoperit-o cu hârtie de copt. Încingem bine cuptorul  și coacem blatul la foc mediu aproximativ 20 de minute.

Pentru cremă: într-un vas vom pune frișca lichidă  și ciocolata ruptă în bucățele. Punem la bain-marie toate ingredientele și le lăsăm până se topește ciocolata, amestecând din când în când. Crema astfel obținută o vom ține la frigider două- trei ore ( pentru a se întări și a o putea bate bine).  După ce s-a răcit o mixăm până își dublează volumul.

Blatul obtinut îl însiropăm bine cu  un sirop format din apă, zahăr și esență. Întindem uniform crema peste prima foaie de blat, păstrând câteva linguri și pentru ornat. Acoperim cu cel de-al doilea strat pe care îl însiropăm , apoi întindem restul de cremă. Se ține la frigider înainte de a fi servită.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu cremă de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

iry-gabriela 1

03.04.2012, 21:27

place

Sim0na 1

03.04.2012, 21:55

Ce bine arata...

bucatarimcudiana 1

05.04.2012, 10:45

buna,buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjitura Snickers - 2