Prajitura cu crema de ciocolata ( de post)

de alilianaa in Prajituri, 14 Apr 2014 | 11650 vizualizari

 

M-am inspirat de la Lavinia. Padre incercase reteta ( blatul) si am vazut ca a fost bun, deci.... A fost o incercare...dar una reusita. A fost pe placul celor care au servit.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • · 3 cani faina
  • · 1 1/2 cana zahar
  • · 1/2 cana cacao
  • · 1 plic praf de copt
  • · O lingurita rasa bicarbonat
  • · 1/2 lingurita sare
  • · 2 cani apa
  • · 1/2 cana ulei
  • · 2 lingurite zeama de lamaie
  • · 70 g ciocolata de post razuita ( am folosit ciocolata de menaj-e de post)
  • · 2-3 picaturi esenta de rom
  • Crema:
  • · 50 ml zeama de portocale ( eu am avut de la o portocala)
  • · 700 ml apa
  • · 12-15 linguri zahar
  • · esenta de rom
  • · 5 linguri cu amidon
  • · 2 linguri cacao
  • · 150 ciocolata de post
  • · un pachet margarina Rama
  • Glazura:
  • · 100 g ciocolata de post
  • · 2 linguri apa
  • · 2 linguri ulei.
  • Sirop:
  • 6 linguri zahar
  • 200 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata ( de post):

Blat:

Intr-un bol am pus partea uscata si am amestecat ( faina, zahar, cacao, praf de copt, bicarbonat, sare si ciocolata). Peste aceasta am pus, dupa ce am omogenizat bine, apa, uleiul, zeama de lamiae si esenta de rom. Le-am amestecat pe toate si le-am pus intr-o tava dreptunghiulara pe hartie de copt. Se da cuptor pentru 30-40 minute. Se face testul scobitorii. Se lasa la racit. Acest blat va fi taiat in doua.

Crema: 

Sucul obtinut de la o portocala a fost amestecat cu apa si zaharul. Am adaugat amidonul si cacaoa, fulgii de ciocolata. Am omogenizat. Le-am pus pe foc. Le-am lasat  sa fiarba pana a capatat consistenta unei budinci ( amestecati mereu!!!). La final am adaugat lingura cu lingura, margarina mixata.  Se da la rece.

Siropul:

Zaharul se caramelizeaza si cand este gata se adauga apa ( atentie la aburi!). Se lasa la topit si racit. Glazura: cicolata se pune pe foc cu apa si uleiul pana cand se topeste. Se lasa putin la racit dupa care o punem peste prajitura.

Asamblare:

Blatul de la baza se insiropeaza, se adauga o parte din crema, se pune al doilea blat se pune si cealalata parte de crema. La final se pune glazura. Ca ornare suplimentara am adaugat fulgi de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata ( de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

alilianaa 1

15.04.2014, 10:32

Anca, Cris, Simomultumesc frumos..

pity19 1

15.04.2014, 13:57

buna prajitura ta!

laura_n 1

15.04.2014, 19:50

este bestial blatul asta! si eu l-am incercat si mi-a placut foarte mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cuburi cu lapte si ciocolata