Prajitura cu crema de portocale

de cristinutanicolita in Prajituri, 1 Ian 2016 | 4855 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • sucul de la o portocala
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt

Crema:

  • 500 ml lapte
  • 4 lg faina
  • 6 lg zahar
  • 200 g unt
  • zeama si coaja de la 2 portocale
  • 2 galbenusuri

300 ml frisca+2 portocale 1 ciocolata

Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de portocale:

Blat:  Se da drumul la cuptor.

Albusurile se bat spuma cu zaharul,se adauga sucul de portocala si se omogenizeaza. Se adauga si galbenusurile unul cate unul. La sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu o lingura de lemn sau o spatula,de jos in sus.

Se coace la foc mediu cca 30 min.

Dupa ce s-a copt il lasam la racit.

Crema: Se amesteca laptele cu faina,zaharul,galbenusurile,coaja de portocala se pune pe baie de aburi si se amesteca pana se ingroasa. Se ia de pe foc si dupa ce se raceste se freaca cu untul. Se adauga treptat zeama de portocale,folosind un mixer pentru a nu se taia.

Asamblare: Se taie blatul in doua. Peste prima parte de blat se aseaza felii subtiri de portocala,apoi jumatate din crema. Se aseaza a doua parte de blat,felii de portocala si restul de crema. Se orneaza cu frisca si ciocolata rasa!

Se taie a doua zi!

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

ieri la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

Prajitura '' pofta ce-am poftit-o''

pe 05.10 la 17:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]