Prajitura cu dovleac fiert

de jolygina in Prajituri, 22 Ian 2012 | 5200 vizualizari

 

pentru ca era foarte tare dovleacul care l-am primit si aveam mult de dat pe razatoare mi-am zis sa-mi usurez munca ,de calit nici nu se punea problema pentru ca nu-i asa sanatos pentru cei care au problema cu stomacul asa ca am adoptat alta metoda

 

INGREDIENTE

  • un dovleac  potrivit ,in functie de cat doreste fiecare sa aiba umplutura
  • coaja de la o lamaie 
  • un praf de copt 
  • 100 grame de nuca
  • scortisoara 
  • un pachet margarina 
  • o cana de zahar (200-250g
  • 2 oua 
  • faina cat cuprinde 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac fiert:

FOAIA 

amestecam ouale intregi cu zaharul,

cand s-au topit bine adaugam margarina taiata cubulete, sa fie la temperatura camerei,  cat mai moale ,o punem peste ouale frecate cu zahar si amestecam bine pana se omogenizeaza si se formeaza o crema 

adaugam apoi faina in ploaie cu praful de copt si amestecam pana obtinem o foaie pe care o putem intinde 

cand este gata foaia o punem la frigider circa 30-45 de minute pentru a se putea intinde mai bine 

intre timp curatam dovleacul si il punem intr-o cratita sa fiarba  15 min dupa ce a incput sa clocoteasca ,cat sa intre furculita in el 

il scoatem si il radem ,apoi il amestecam cu zahar dupa gust ,scortisoara ,esenta de rom - optional 

scoatem aluatul din frigider si il impartim in 2 ,

dintr-o bucata intindem o foaie si o asezam intr-o toava  tapetata cu hartie de copt dupa care adaugam crema de dovleac , aromatizata apoi punem samburi de nuca ,

daca doriti sa fie mai multa adaugati si in compozitie nu numai deasupra si apoi restul de aluat il radem deasupra 

punem tava la cuptor circa 45-de minute pana se rumeneste deasupra la 180 de grade si o pudram cu zahar, calda 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac fiert" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de post, cu dovleac