Prajitura cu Fanta

de miremirc in Prajituri, 2 Feb 2011 | 51644 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua,
  • 4 lg faina,
  • 4 lg zahar
  • Crema:
  • 500 g branza de vaci,
  • coaja rasa de la 1 lamaie,
  • 200 g zahar,
  • 200 g unt
  • Glazura:
  • 750 ml suc fanta,
  • 4 lg zahar,
  • 2 plicuri budinca de vanilie  
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu Fanta:

Ptr.blat:

Mixam albusurile apoi adaugam zaharul, galbenusurile pe rand,  iar la final incorporam faina cu ajutorul unei linguri de lemn sau plastic si dam la cuptor in tava 24/34 cm

Ptr.crema:

Amestecam branza de vaci cu zaharul si coaja rasa de lamaie apoi cu untul spumos; cine doreste poate sa adauge un pumn de stafide

Ptr.glazura:

Punem pe foc sucul fanta impreuna cu zaharul si cele 2 plicuri de budinca de vanilie si amestecam pana se face ca o budinca ;lasam sa se raceasca putin

Asamblare: blat-crema-glazura

Cine doreste poate sa insiropeze blatul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Fanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

elizahorj 1

04.01.2013, 21:06

Pfai...e prajitura mea preferata !!!!!!

Gabrielaaa 1

20.12.2013, 17:43

si pana la urma se pune cateva linguri de ulei in blat sau nu ? ...intreb ,fiindca am vazut mai multe variante

babi5 1

22.12.2013, 14:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]