Prajitura cu foi

de Adinacarla in Prajituri, 16 Mai 2010 | 8201 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 250gr faina
  • 200gr margarina
  • 100gr zahar
  • 2-3 linguri cacao
  • 1 ou intreg
  • praf de copt
  • lapte cat cuprinde faina
  • Pentru crema:
  • 4 galbenuse
  • 250gr zahar
  • 500ml lapte
  • 1 budinca vanilie
  • 3 linguri faina
  • 200 gr unt nesarat.
  • Glazura de albuse
  • 4 albuse
  • 250 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi:

Din 250 gr faina, 200 gr margarina. 100gr zahar, cacao, 1 ou intreg, praf de copt si lapte se framanta un aluat potrivit din care mie mi-au iesit 4 foi. Se coc pe dosul tavii.

Crema:

4 galbenuse, 250 zahar, 500 lapte, 1 budinca si 3 linguri faina se fierb pana se ingroasa si dupa ce s-a racit se amesteca cu 200 gr de unt.

Montare prajitura:

se intinde crema pe fiecare foaie in mod egal ...eu am intins si peste foaia de deasupra si din albusele ramase am facut un chec.

In reteta originala deasupra se pun deasupra cele 4 albuse batute spuma tare pe abur cu 250gr zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti ANZAC