Prajitura cu foi cu bulion

de farfuriavesela in Prajituri, 7 Iun 2014 | 32558 vizualizari

 

Urmariti reteta video si pregatiti si voi!!!

 

INGREDIENTE

  • pentru 4 foi coapte pe dosul tavii de aragaz
  • 15 linguri bulion
  • 15 linguri ulei
  • 9 linguri de zahar
  • o lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 kg faina cernuta
  • 1 praf de sare
  • Crema
  • 800 ml apa
  • 200 ml lapte gras
  • 200 gr unt
  • 200 gr gris
  • 4 linguri de zahar, puneti mai mult daca vreti mai dulce
  • praf de sare
  • 35 ml esenta de rom
  • 800 gr gem de prune
Portii: 42
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi cu bulion:

Pregatim foile astfel

- amestecam zaharul, uleiul, bulionul pana obtinem un sos spumos.

- amestecam bicarbonatul cu faina si cu un praf de sare

- incorporam faina in amestecul cu bulion, amestecand si framantand pana obtinem un aluat ce poate fi intins foaie

- impartim aluatul in 4 parti egale

- intindem cu sucitorul 4 foi subtiri, pe hartie de copt, si le coacem pe dosul tavii de la aragaz, cam 7-8 min

Dimensiunea foilor este de 30x40 cm.

Pregatim crema astfel

- amestecam apa cu laptele, un praf de sare, zaharul si grisul, si pe foc mic amestecam continuu pana grisul se fierbe si se ingroasa.

- dupa ce grisul a fiert se ia cratita de pe foc si se lasa putin sa se tempereze, apoi se adauga untul taiat cubulete, se freaca pana cand untul este incorporat

- adaugam esenta de rom

Asamblare

In tava de la aragaz asezam prima foaie coapta, jumatate din crema obtinuta, a doua foaie, nivelam tot gemul, a treia foaie, restul de crema, ultima foaie.

Se da la rece pana a doua zi cand poate fi portionata.

Se pudreaza cu zahar farin si se consuma cu cei dragi alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi cu bulion" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi cu bulion