Prajitura cu foi de napolitana si biscuiti

de Constelatialeu in Dulciuri, 26 Aug 2015 | 5133 vizualizari

 

M-am inspirat de la bucataras Diana_K.....

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de napolitana ( dimensiuni 36/26)
  • 62 biscuiti petite beure
  • Crema
  • 250 g zahar
  • 200 ml apa
  • 250 g margarina
  • 2 linguri cacao
  • 150 g biscuiti macinati
  • cca 600 g gem de piersici
  • Glazura
  • ciocolata topita
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de napolitana si biscuiti:

Crema: Apa cu zaharul si margarina le punem intr-o cratita pe foc, amestecam pana se topeste zaharul si margarina. Adaugam nuca macinata, biscuitii macinati si cacaoa. Omogenizam bine.

Intr-o tava de dimensiunile foilor de napolitana (36/26) asezam niste folie alimentara. Asezam o foaie de napolitana cu partea cu gaurele mari deasupra, ungem cu jumatate din gem, peste asezam biscuitii, 32 de bucati, apoi intindem crema, peste crema asezam restul de 32 de biscuiti si ultima foaie de napolitana unsa cu gem, tot peste parte cu gaurele mai mari. Asezam peste prajitura niste greutati ca sa presam bine prajitura. Dupa cateva ore o portionam si glazuram cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de napolitana si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu iaurt,piersici si cirese