Este foarte pufoasa,aromata si frageda.Pur si simplu se topeste in gura!
Foi:
Crema de vanilie si cocos:
Crema de ciocolata:
Glazura:
Foi:
Am mixat ouale cu zaharul ,esenta de lamaie si esenta de vanilie pana au devenit cremoase.
Am adaugat uleiul,laptele si amoniacul si am mai mixat pana le-am incorporat bine.
Am inceput sa adaug treptat faina si am framantat usor pana am obtinut un aluat moale si nelipicos.
Aluatul obtinut l-am impartit in 3 bucati.
Am intins fiecare bucata pe dosul tavii si am copt foile pe rand pana se auresc usor pe margini.
Crema de vanilie si cocos.
Am pus laptele la fiert cu semintele de la jumtate de pastaie de vanilie.
Am frecat galbenusurile cu zahar si 3-4 linguri din laptele fierbinte.
Am adaugat amidonul si restul de lapte fierbinte.
Am pus amestecul pe foc amestecand continuu pana s-a ingrosat.
Am luat crema de pe foc,am adaugat untul si am amestecat pana l-am incoporat bine.
La final am adaugat nuca de cocos.
Crema de ciocolata
Am pus laptele la fiert.
Galbenusurile le-am amestecat cu zaharul si 3-4 linguri de lapte .
Am adaugat praful de budinca si restul de lapte fierbinte.
Am pus amestecul pe foc amestecand continuu pana s-a ingrosat
Am luat crema de pe foc si am adaugat ciocolata rupta in bucatele amestecand bine pana s-a topit ciocolata.
Am adaugat si untul si am amestecat pana l-am incorporat si pe el.
Am lasat cremele la racit pana au ajuns la temperatura camerei.
Asamblare:
Foaie/Crema de ciocolata/foaie/crema de vanilie/foaie.
Am acoperit prajitura cu folie si am dat-o la rece pana s-au inmuiat foile.
Am topit ciocolata cu frisca lichida si am glasat prajitura.
Am ras ciocolata peste prajitura si am dat-o la rece pana s-a intarit glazura.
1
Am folosit o tava mare de 40/30 cm.