Prajitura cu foi si crema de caramel

de Lau in Dulciuri, 21 Apr 2015 | 4334 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 1 ou
  • 1 plic amoniac
  • 2 linguri untura
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 100 ml lapte
  • 500 g faina
  • Crema
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 200 g zahar
  • 150 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si crema de caramel:

Foile-intr-un bol mixam oul zu zaharul si vanilia,adaugam untura,laptele si amestecam,amoniacul dizolvat in putin lapte,incepem sa framantam adaugand treptat faina pana obtinem un aluat omogen,care nu se lipeste de mana.

Invelim in folie si dam la rece 30 min dupa care impartim coca in 3 bucati egale.

Intindem fiercare bucata de aluat pe dosul tavii,intepam cu furculita si coacem in cuptorul preincalzit pana se rumeste usor pe margini.

Crema-intr-o cratita adaugam laptele,100 g zahar si punem pe foc,cand incepe sa fiarba adaugam faina dizolvata cu putin lapte,amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.

Intr-o tigaie caramelizam 100 g zahar,adaugam untul taiat cubulete si omogenizam bine.

Adaugam treptat caramelul peste budinca si amestecam pana ce se omogenizeaza.

In tava in care am copt foile o tapetam cu folie si adaugam prima foaie-1/2crema caramel-a 2 foaie-crema -foaie si dam la frigider cateva ore.

Se poate pudra cu zahar pudra sau glazura cu ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema de caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu mere, reteta unui desert fraged si aromat