Prajitura cu gem

de retetele_tinei in Prajituri, 25 Dec 2015 | 5415 vizualizari

 

Reteta aceasta o am de la soacra mea si sincer mi-a placut din prima, pentru ca se simte foarte bine untul, smantana, iar topul de gem, face totul sa fie la superlaiv.

 

INGREDIENTE

  • 300 - 350g faina (depinde de cat lapte se foloseste, la dizolvat, drojdia)
  • 70g zahar
  • 125g unt, la temperatura camerei
  • 2galbenuse
  • 2 linguri smantana
  • 20 g drojdie
  • 10 sau 20 ml lapte (pentru a dizolva drojdia)
  • putina sare
  • jumatate borcan de gem de capsuni (sau de care doriti)
  • coaja rasa de la o lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem:

Se amesteca untul cu faina, zaharul, galbenusele, coaja rasa de lamaie, smantana si sarea.

Separat, se amesteca drojdia cu laptele.

Laptele cu drojdia se pun peste aluat si se amesteca.

Aluatul se framanta bine.

Compozitia rezultata se intinde pe o foaie de copt (care a fost initial taiata cat tava).

Foaia, dupa ce a fost intinsa, se aseaza in tava, si se lasa la crescut pt 10 - 15 minute.

Dupa care, se pune gem peste foaie.

Si se intinde, uniform.

 Introducem tava din nou in cuptor pana prind, marginile, o culoare aurie.

Se lasa la racit, dupa care se poate servi...e foarte gustoasa!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura din albusuri cu frisca si gem de capsuni