Prajitura cu gem si nuca

de ionix in Prajituri, 15 Noi 2009 | 9197 vizualizari

 

reteta o am de la soacra-mea de cativa ani... e foarte foarte buna

 

INGREDIENTE

Blatul: o cana cu zahar -5 galbenusuri -un pachet cu unt   Crema: Gem sau dulceata   Glazura: 5 albusuri -150 g zahar pudra -200 g nuca macinata sau tocata marunt  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si nuca:

 

Prepararea blatului:

Untul se freaca cu zahar pana se topeste zaharul.

Apoi se adauga galbenusurile unul cate unul.

Se adauga faina treptat, praful de sare si vanilia. Compozitia iese destul de moale, ea se intinde in tava cu paleta sau cu o lingura.

Cuptorul trebuie sa fie incins in prealabil.

Intr-o tava se pune hartie de copt peste care se pune aluatul.

Se da la cuptor la foc mic pana se coace, se incearca cu degetul san u fie lipicioasa.

 

Prepararea glazurei:

Intre timp se bat albusurile spuma cu zaharul pudra.

Cand s-a copt blatul se scoate din cuptor se unge cu gem, de preferinta unul mai acrisor.

Mai bati un pic albusurile si adaugi nuca.

Albusurile batute cu nuca se pun peste gem.

Se da la cuptor cat mai sus la foc mic.

Se lasa pana se rumeneste un pic dar sa aveti grija sa nu sa se sfarame.

Se lasa la racit si se taia cu un cutit umezit un pic in apa rece.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

ionix 1

17.11.2009, 12:28

Teo, eu am reteta cam de vreo 7-8 ani si n-am mai facut-o de vreo 2 ani asa... am multe retete in caietel... mai ales de cand eram micuta si eram fascinata de tot ce-nseamna gatit... desi nu papam nimic, eram o schiloada pe vremea aia

ionix 1

17.11.2009, 12:28

mersi Michelle si Lumi

liana_geicu 1

17.11.2009, 20:17

trebuie sa o incerc si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si piersici