Prajitura cu gem si nuca

de ionix in Prajituri, 15 Noi 2009 | 9067 vizualizari

 

reteta o am de la soacra-mea de cativa ani... e foarte foarte buna

 

INGREDIENTE

Blatul: o cana cu zahar -5 galbenusuri -un pachet cu unt   Crema: Gem sau dulceata   Glazura: 5 albusuri -150 g zahar pudra -200 g nuca macinata sau tocata marunt  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si nuca:

 

Prepararea blatului:

Untul se freaca cu zahar pana se topeste zaharul.

Apoi se adauga galbenusurile unul cate unul.

Se adauga faina treptat, praful de sare si vanilia. Compozitia iese destul de moale, ea se intinde in tava cu paleta sau cu o lingura.

Cuptorul trebuie sa fie incins in prealabil.

Intr-o tava se pune hartie de copt peste care se pune aluatul.

Se da la cuptor la foc mic pana se coace, se incearca cu degetul san u fie lipicioasa.

 

Prepararea glazurei:

Intre timp se bat albusurile spuma cu zaharul pudra.

Cand s-a copt blatul se scoate din cuptor se unge cu gem, de preferinta unul mai acrisor.

Mai bati un pic albusurile si adaugi nuca.

Albusurile batute cu nuca se pun peste gem.

Se da la cuptor cat mai sus la foc mic.

Se lasa pana se rumeneste un pic dar sa aveti grija sa nu sa se sfarame.

Se lasa la racit si se taia cu un cutit umezit un pic in apa rece.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

ionix 1

17.11.2009, 12:28

Teo, eu am reteta cam de vreo 7-8 ani si n-am mai facut-o de vreo 2 ani asa... am multe retete in caietel... mai ales de cand eram micuta si eram fascinata de tot ce-nseamna gatit... desi nu papam nimic, eram o schiloada pe vremea aia

ionix 1

17.11.2009, 12:28

mersi Michelle si Lumi

liana_geicu 1

17.11.2009, 20:17

trebuie sa o incerc si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose cu afine

de oanapl 7

ieri la 19:39

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

pe 04.01 la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Islere