Prajitura cu iaurt si branza de vaca

de mihaelar63 in Prajituri, 19 Ian 2010 | 13747 vizualizari

 

fiul meu m-a intrebat ieri ,, chiar te lasa inima sa imi promiti ceva dulce de 3 saptamani si sa nu faci ? ''
cum azi avea examen , n-am avut incotro si m-am apucat de treba , ceva simplu ca eu dupa dulciurile de casa nu ma prea dau in vant sa le prepar [ doar sa le consum ].

 

INGREDIENTE

  • pt blat  : 4 oua intregi 
  • 1 iaurt mare  - aprox 500 ml 
  • 1 cana ulei
  • 2 cani zahar
  • 4 cani faina
  • 1 praf de copt
  • pt crema :1 kg branza vaci
  • 3 oua 
  • 1 cana zahar
  • 2 zahar vanilat
  • coaja  razuita de la o lamaie
  • 200 gr. stafide
  • fructe pt. ornat :3 mandarine+ 3 kiwi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si branza de vaca:

  1. se spala ouale se sparg intregi  si se pun intr-un bol mare .
  2. ouale se amesteca cu ajutorul unui tel si se adauga la ele uleiul , iaurtul si zaharul .
  3. la sfarsit se pune faina in ploaie , pe rand sa nu se faca cocoloase si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie .
  4. aluatul obtinut ca o smantana mai groasa se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt  si se da la cuptor aprox 30 min .
  5. in acest timp se bat celelalte 3 oua  si se amesteca cu zaharul , zahar vanilat  coaja de lamaie razuita  si stafide .
  6. se verifica prajitura din cuptor , daca aluatul s-a intarit si e aproape copt , se toarna deasupra crema de branza de vaci .
  7. se decoreaza cu fructele  de sezon sau preferate .[ am facut chiar cu struguri ]
  8. se da la cuptor pana se intareste crema de branza .

TIPS-URI

1

stafidele puneti-le la imuiat in apa cu esenta de rom cu cateva ore inainte , se vor hidrata si umfla , vor fi mai aromate .

2

taiati prajitura rece .

3

puteti servi si cu frisca .

4

este o reteta usoara care-mi ,, iese " si  care nu cere abilitati de de maestru cofetar

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si branza de vaca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Dana Cristea - pusikmea 1

07.03.2010, 07:30

si mie imi place f mult

tanyapatap 1

12.12.2010, 16:45

mihaelar63 1

13.12.2010, 20:16

Tanya multumesc o iau ca pe o incurajare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit cu blat de albusuri