Prajitura cu lamaie si crema caramel (de post)

de CristinaCriss in Prajituri, 13 Apr 2014 | 68492 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 12 linguri apa
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri zahar
  • 2 linguri suc rosii
  • o lingurita bicarbonat de sodiu
  • faina cat cuprinde
  • un praf sare
  • Pentru crema de lamaie:
  • 500 ml apa
  • 200 g zahar
  • 130 g gris
  • 200 g margarina
  • o lamaie
  • 150 g rahat
  • un praf sare
  • Pentru crema caramel:
  • 500 ml apa
  • 200 g zahar
  • 130 g gris
  • 200 g margarina
  • o fiola esenta vanilie
  • un praf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu lamaie si crema caramel (de post):

Foi

Intr-in vas se amesteca uleiul, apa, zaharul si sucul de rosii  pana la topirea completa a zaharului. Se adauga bicarbonatul stins cu putin otet si faina cat cuprinde. Trebuie sa rezulte un aluat mai tare si nelipicios. Se intind 3 foi care se coc pe fundul tavii in cuptorul preincalzit la 160 grade, pentru aprox. 15 min.

Crema cu lamaie

Se pun pe foc apa rece impreuna cu grisul, zaharul si lamaia intreaga data la robot (fara partea alba care este amara). Cand grisul este gata, cu mixerul  se incorporeaza margarina si rahatul taiat in bucati mici.

Crema caramel

Se caramelizeaza zaharul, se adauga jumatate din cantitatea de apa si se fierbe pana la toprea completa a caramelului, apoi se adauga grisul amestecat cu restul de apa. Cand grisul este gata se incorporeaza margarina si esenta.

Asamblare

Se lipesc foile cu crema si se da la rece. Se taie a doua zi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

crema se intinde pe foi cat este fierbinte

2

deasupra am presarat nuca de cocos

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu lamaie si crema caramel (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa de post cu rom si coaja de portocala confiata