Prajitura cu mac si nuca de cocos

de angyb in Prajituri, 31 Iul 2013 | 22027 vizualizari

 

cand am inceput sa fac prajitura voiam sa fac una dintre prajiturile lui Miremic http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-de-vis-40995.html,doar ca am avut un accident cu una dintre foi si cum nu mai aveam nuca de cocos am hotarat sa o modific .

 

INGREDIENTE

  • Blatul cu mac:
  • 4 oua
  • 5 linguri de faina alba
  • 5 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • 50 g mac
  • 1lingurita praf de copt
  • Blat cu nuca de cocos:
  • 3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina alba
  • 50g nuca de cocos
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de amidon
  • 500 ml frisca
  • Mai avem nevoie:
  • 15-20 biscuiti simpli
  • 1 cana de cafea indulcita
  • 100g ciocolata
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac si nuca de cocos:

Blatul cu mac: batem spuma albusurile cu un praf de sare  dupa care adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand devin o spuma tare. Adaugam galbenusurile ,faina alba si macul si praful de copt.Amestecam compozitia cu miscari de sus in jos . Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit aproximativ 40 de minute ,pana cand trece testul cu scobitoarea.

Blatul cu nuca de cocos: Batem spuma albusurile cu un praf de sare,adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand devin o spuma tare. Adaugam faina alba ,nuca de cocos si praful de copt. Turnam compozitia in aceaiasi tava in care am facut blatul cu nuca (tapetata cu hartie de copt ) si dam la cuptor pana cand trece testul cu scobitoarea.

Crema: amestecam galbenusurile cu zaharul si faina alba si punem crema la fiert pe baie de abur,pana cand se ingroasa si o lasam sa se raceasca dupa care o amestecam cu frisca batuta spuma .

Asamblarea: Peste blatul cu mac intindem 1/3 din crema dupa care o acoprerim cu biscuiti inmuiati in cafea .Deaspra biscuitilor turnam ciocolata topita pe baie de abur cu untul .Dam prajitura la frigider pana cand ciocolata se intareste. Cand ciocolata s-a intarit turnam deasupra 1/3 din crema ,asezam desupra blatul de nuca de cocos si turnam desupra resul de crema.

Decoram cu ciocolata topita pe baie de abur.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca si cafea