Am pornit de la reteta Inei, ca prea-mi facuse pofta, dar pan' la urma am respectat dar nu total, ca n-as fi io daca as face reteta identica :D :))
Aluat
Umplutura
Aluat
Punem intr-un bol ouale cu zaharul.
Le mixam timp de 8-10 minute.
Adaugam uleiul si laptele si mai mixam putin.
Cernem faina impreuna cu praful de copt, le punem peste amestecul cu oua si omogenizam.
Adaugam coaja rasa, sarea si amestecam.
Umplutura
Merele le spalam, le curatam si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-un vas topim untul. Adaugam zaharul si amestecam cu o lingura de lemn pana se topesc putin cristalele.
Adaugam marul si lasam sa fiarba timp de 10 min sa se evapore o parte din zeama lasata de mere.
Punem scortisoara si oprim focul.
preincalzim cuptorul.
Ungem tava cu unt, o tapetam cu faina si turnam jumatate din cantitatea de aluat.
Nivelam cu o lingura si repartizam deasupra, uniform, umplutura de mere.
Punem lingura cu lingura si restul de aluat, nivelam si dam tava la cuptor, la foc mic pentru 35-40 min.
Calduta o pudram cu zahar.
Cand s-a racit o portionam si punem pe fiecare bucata cate putina frisca.
E delicioasa si simplu tare de facut.