Prajitura cu mascarpone si fructe

de gaby_duceag in Prajituri, 1 Mai 2014 | 13191 vizualizari

 

Reteta preluata de la Irina. >:d

 

INGREDIENTE

Blat

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • o lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • un vf cutit sare
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa

Crema

  • 2 cutii mascarpone (250 gr cutia)
  • 200 ml smantana
  • 7 linguri zahar pudra
  • 400 gr fructe (eu am avut congelate, mix de capsune, zmeura si afine)
  • un plic gelatina granule
  • zahar vanilat

Glazura

  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 75 ml frisca lichida
  • 50 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mascarpone si fructe:

  1. Separa albusurile de galbenusuri.Mixeaza spuma albusurile cu un varf de cutit sare.
  2. Adauga treptat zaharul mixand pana la diluare.Galbenusurile freaca-le cu uleiul si apa.
  3. Peste albusurile spuma adauga galbenusurile, faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt si omogenizeaza amestecand usor cu o lingura, de jos in sus (nu circular).
  4. Tapeteaza o tava de 22/25 cm cu hartie pentru copt, toarna amestecul, niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit.
  5. Coace blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
  6. Lasa-l la racit apoi pune-l intr-o tava pe care ai tapetat-o cu folie alimentara.
  7. Smantana, mascarpone + 5 linguri zahar pudra mixeaza-le usor pana la omogenizare.
  8. Imparte amestecul in 2 boluri.
  9. Pune gelatina la hidratat in 5 linguri apa.
  10. Fructele congelate pune-le intr-un vas la foc impreuna cu 50 ml apa si 2-3 linguri zahar pudra. Lasa sa dea in clocot si baga 2 minute blenderul pentru a pasa fructele. In amestecul fierbinte pune gelatina hidratata si amesteca usor pana la diluarea gelatinei.
  11. Ia din amestec cu lingura si pune pese blatul racit (cam 1/3 din amestec)
  12. Restul raceste-l bine si pune-l intr-unul din bolurile cu crema mascarpone. Omogenizeaza.
  13. Ia lingura cu  lingura din crema alba si distribuie peste blat.
  14. Pune si crema roz intercaland culorile. Trebuie sa obtii un amestec marmorat cand o vei taia, asa ca in foto.
  15. Niveleaza cu o spatula si da tava la frigider. Poti s-o lasi peste noapte.
  16. O scoti, tai marginile apoi o portionezi in cuburi potrivite ca marime. Mie mi-au iesit 28 de bucati.
  17. Ingredientele pentru glazura le pui intr-un bol si le omogenizezi pe baie de abur.
  18. Iei cate o lingura si pui peste fiecare prajitura.
  19. Optional pui si un mot de frisca. Eu am avut ramasa putina crema  de la alta prajitura, voi o puteti lasa asa sau sa puneti mot de frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mascarpone si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu Mousse de Capsuni si Glazura de Ciocolata (Reteta Video)