O prăjitură rapidă și foarte gustoasă cu un blat fin. Este placul nepoților mei.
Merele spălate,șterse se dau pe răzătoarea mare.
Se pun la scurs într-o strecurătoare.
Faina pune-o într-un vas pentru frământat.
Adaugă peste ea drojdia,sarea.uleiul,laptele (încălzit în prealabil),zahărul și frământă un aluat elastic ,care se desprindă ușor de mână.
Împarte aluatul în două.
Ia o tavă 24/40cm. și tapeteaz-o cu hârtie de copt.
O bucată de aluat se întinde cu sucitorul pe planșeta înfăinată.
Pune aluatul în tava de copt,presară grisul pe toată foaia ,apoi pune merele.
Deasupra merelor presară zahăr si scorțișoara.
Pune și cealaltă parte de aluat astfel încât merele să fie acoperite.
Dă tava la cuptorul încins la 170 grade pentru 25-30 minute.
Când este gata,lasă să se răcească și pudrează prăjitura.
Se taie rece.
1
Înainte de a pune merele stoarce-le.