Prajitura cu mere ca-n America (double crust apple pie)

de Kori in Prajituri, 25 Oct 2011 | 8075 vizualizari

 

Au cules baietii mei toate merele si nucile din gradina, ca gata, vine frigul si le-ngheata. Nucile stau mult si bine, da merele nu asa mult si am zis sa fac si eu o prajitura cu mere buna, buna din merele care au cazut la testul "bune de pus in pod pe iarna". Si am facut un fel de placinta americana. Am fost o vreme in USA si tare mi-au placut placintele lor, doar ca ei le fac un pic cam prea dulci pt gustul meu, eu mereu pun mai putin (chiar jumate) zahar decat pun ei. Si le mai "adaptez " eu nitel dupa gustul nostru. Cam asa:

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 500 gr faina (sau 200 gr gris si 300 gr faina)
  • 100 gr zahar
  • 250 gr unt 
  • sare
  • 3 galbenusuri
  • 5-6 linguri apa
  • esenta vanilie
  • scortisoara 
  • coaja rasa a unei lamai
  • praf de copt stins cu o lingura de otet de mere
  • umplutura:
  • 2 kilograme mere
  • 100 gr stafide
  • 1 budinca de vanilie
  • 100 gr zahar
  • scortisoara
  • o mana de nuci curatate
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere ca-n America (double crust apple pie):

Am amestecat bine untul moale cu faina si grisul si apoi am adaugat restul ingredientelor pt aluat si am facut un aluat pe care l-am pus apoi in frigider.

Am curatat merele, o treime din ele le-am taiat cubulete mici (americanii nu folosesc mere rase la prajituri ci cubulete, dar eu pun si rase ca iese mai buna), si restul merelor le-am ras pe razatoare mare. Apoi le-am amestecat cu zeama unei lamai, apoi am pus restul ingredientelor pt umplututa si le-am calit putin pe foc impreuna.Budinca are rolul de a absorbi zeama marului si a da consistenta umpluturii. Americanii folosesc pt asta tapioca sau amidon, dar si budinca e buna.

Am impartit apoi aluatul in 2, o bucata mai mare si una mai mica. Din cea mare am intins o foaie pe care am pus-o in tava pe hartia pt copt, cu marginile ridicate, sa nu se imprastie umplutura. peste foaie am turnat umplura si peste umplutura cea de-a doua foaie, pe care am intepat-o cu furculita din loc in loc. 

Am pus tava in cuptor la foc mediu pana cand s-a umplut casa de miros de mere si scortisoara ( eu dupa miros imi dau seama cand e gata).

Apoi am taiat-o felii mari si mi-am servit trupa de comando :))), care astepta nerabdatoare.

A fost delicioasa!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere ca-n America (double crust apple pie)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu urda