Prajitura cu mere scortisoara si portocala

de RuxyRux in Dulciuri, 13 Mar 2016 | 5680 vizualizari

 

Incredibila, irezistibila....insensibila cu silueta...wow ce delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 650 gr faina (plus pentru infainat, o cana)
  • 3 oua mari
  • 250 gr unt gras( 82%)
  • 150 gr. zahar fin
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 100 gr. smantana
  • vanilie
  • zeama si coaja de la o portocala medie

Umplutura:

  • 12 mere mari
  • o cana de zahar
  • scortisoara
  • vanilie
  • coaja de la o portocala

Decor:

  • zahar pudra vanilat
  • portocala
  • scortisoara
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere scortisoara si portocala:

Se prepara atat de usor...si e delicioasa!

Merele, se spala, se curata si se dau pe razatoarea mare.

Se pun toate ingredientele pe rand in vasul de framantat,  untul rece se da pe razatoare, faina se cerne, se amesteca putin si se framanta aluatul pana ce nu se mai lipeste de maini, pentru asta e posibil sa mai avem nevoie  de inca doua trei linguri de faina in plus.

Tava se unge cu unt si se presara pe ea faina (tapetata clasic).

Se ia o foaie de copt( hartie pergament), se presara faina din belsug,  pe ea se pune jumatate din aluat si se intinde  cu sucitorul pe care am pus faina la dimensiunea tavii.

Se pun merele razuite, se adauga deasupra zaharul (presarat uniform), vanilia scortisoara si coaja de portocala, apoi deasupra se pune cealalta foaie de prajitura. Foaia se inteapa cu furculita deasupra si se coaceprajitura la 180 de grade timp de 45 de minute.

Prajitura se lasa la racit, se presara zahar pudra si scortisoara si se mananca cu pofta si placere! Merita, e deosebita!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere scortisoara si portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Rocsi 1

14.03.2016, 20:08

Super, super buna. Ce as manca si eu!

Catalina L 1

15.03.2016, 07:16

RuxyRux 1

16.03.2016, 22:12

Multumeeesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu mascarpone, scortisoara si mac