Prajitura cu mere si bezea

de miremirc in Prajituri, 10 Oct 2012 | 10038 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg mere ionatan
  • 5 lg zahar scortisoara macinata
  • Aluat :
  • 5 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 180 ml ulei
  • 125 ml apa clocotita
  • 15 g drojdie proaspata faina cat cuprinde (aproximativ 8-9 lg )
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • Bezea :
  • 5 albusuri
  • 5 lg zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si bezea:

Curatam merele de coaja si cotor. Le dam pe razatoarea mare, apoi le punem la calit cu zaharul, intr-o craticioara, pe foc. Amestecam din cand in cand. Lasam pe foc pana scade sucul ce-l lasa merele. La sfarsit adaugam 1 lgt scortisoara (sau dupa gust).

Aluat :

Mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam treptat uleiul, apoi apa clocotita, drojdia dizolvata intr-o lingurita de zahar, coaja rasa de lamaie, faina (cat sa obtinem un aluat curgator, mai gros decat o smantana - daca aluatul este prea subtire, merele nu vor ramane la suprafata), praful de copt stins cu suc de lamaie sau otet.

Aluatul il intindem intr-o forma dreptunghiulara (25*35 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt sau doar o tava unsa cu unt. Deasupra asezam merele calite si daca totusi mai au suc , le stoarcem in mana si abia apoi le asezam peste aluat.

Dam la cuptor pentru circa 25 minute.Verificam cu scobitoarea sa nu fie aluatul necopt.

Bezea: intr-un castron mixam spuma tare albusurile de ou cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul mixand in continuare pana se topeste zaharul. Aceasta bezea o intindem peste prajitura cu mere coapta si mai dam la cuptor pentru inca 10 minute (sau pana cand vedeti ca bezeaua s-a aurit deasupra.)

Lasam sa se raceasca si putem taia. Nu pot spune decat ca este delicioasa :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 700 lei
2899.99 lei
2199.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (20)

Alexandra Elena 1

10.10.2012, 20:43

am facut.o si eu o data, dar fara bezea. e foarte buna

MotanLaOale 1

10.10.2012, 22:17

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]