Prajitura cu mere si glazura de ciocolata

de stefy_a in Prajituri, 12 Ian 2017 | 3864 vizualizari

 

Prajitura este pentru o tava de 30x24 cm

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 10 linguri ulei
  • 2 mere mari
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 1/2 plic praf de copt

Pentru glazura:

  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri apa
  • 3 linguri cacao
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si glazura de ciocolata:

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul si se toarna peste albusurile batute spuma. Se omogenizeaza si apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt, amestecand cu o lingura de sus in jos pana la incorporarea totala a acesteia. Merele se curata de coaja si se dau prin razatoarea marea, si se amesteca cu compozitia. Amestecul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 150 de grade C, timp de 30 de minute (sau pana cand trece testul cu scobitoarea). Cand este gata, se scoate cu grija din tava si se lasa la racit partial, daca nu aveti rabdare sa se raceasca total.

Intre timp, se pregateste si glazura. Ingredientele pentru glazura se pun la foc mic, iar cand incepe sa se lege, se stinge focul.

Cand blatul s-a racit, se toarna deasupra glazura racita partial pentru a fi mai groasa, se intinde cu ajutorul unei linguri pe toata suprafata blatului si se decoreaza dupa preferinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Caraiman