Prăjitură cu mere şi nuci (de post)

de Crista_Luca in Prajituri, 1 Dec 2010 | 33653 vizualizari

 

este o prăitură foarte fină si delicioasă ..o reţetă luată de la mama ...... căreia ii mulţumesc mult si o iubesc multtttttt de ttttotttttt

 

INGREDIENTE

  • 1  farfurie  adâncă  mere  răzuite  mărunt   (6  mere  potrivite)
  • 1  cană  nucă  măcinată
  • o  ceşcuţă  mică  ulei
  • o  cană jumate zahăr
  • 2  căni  făină 
  • 2  linguriţe bicarbonat  sau  1 praf de copt
  • 1  ceşcuţă  mică  apă
  • scorţişoară  -  1 linguriţă
  • coajă de lămâie  -  după gust  - opţional
  • zahăr praf si nuci măcinate - decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu mere şi nuci (de post):

Se  amestecă  cu grijă  toate  ingredientele .

Într-o  tavă  mai mică, se pune hârtie de copt, si se adaugă compoziţia rezultată. Se pune  în cuptorul  încins, la temperatură  mare  vreo  10 min, pe urmă la temperatură potrivită  pentru aproximativ  70 min (depinde de cuptorul fiecăruia) Prăjitura este gata când trece  testul  scobitorii.

Se presară zahăr praf şi nuci măcinate deasupra.

 Poftă bună!

TIPS-URI

1

Cu  aceeaşi  cană  mare  (de aprox. 200 gr.) se măsoară  toate ingredientele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu mere şi nuci (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

ionix 1

08.12.2010, 17:26

arată super

Crista_Luca 1

10.12.2010, 13:30

da nadi...aşa e ! MAMA ...mama rămâne este cea mai preţuită din toală lumea........ împreună cu familia!

Crista_Luca 1

10.12.2010, 13:32

mersi ionix

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]