Prajitura cu merisoare si nuci de post

de Tuxedo in Prajituri, 10 Dec 2013 | 14800 vizualizari

 

Aceasta prajitura este foarte asemanatoare celei cu gem si coca rasa cu mentiunea ca este de post, plina de nuci, cocos si fulgi de ovaz si cu o parfumata mireasma de lamaie si vanilie. Este atat de frageda ca se topeste in gura si va disparea de pe farfurie in doi timpi si 3 miscari :-)

 

INGREDIENTE

    • Ingrediente pentru o tava de 25cm/38 cm, ingrediente in grame si cani (cana gradata de 250 ml)
    • 375 gr margarina (1 pachet si jumatate)
    • 260 gr faina (2 cani)
    • 85 gr fulgi de ovaz (1 1/2 cani)
    • 220 gr zahar brun (1 cana)
    • 75 gr fulgi de cocos (1 cana)
    • coaja de la o lamaie (portocala)
    • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
    • 120 gr nuci prajite (1 cana)
    • Umplutura:
    • o conserva gelatina de merisoare (sau gem 350 gr)
    • 300 gr gem de caise (sau portocale)
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu merisoare si nuci de post:

Punem faina intr-un bol apoi taiem margarina cubulete (margarina rece) si o mestecam cu mainile impreuna cu faina pana cand obtinem un aluat sfaramicios.

Adaugam urmatoarele 6 ingrediente si amestecam bine.

Impartim coca in doua si presam cu mainile o jumatate din coca in tava unsa bine cu margarina.

Intr-un castron vom amesteca gemul de caise cu gelatina de merisoare si adaugam aceasta mixtura deasupra aluatului din tava. Nivelam bine.

In cealalata jumatate de coca vom adauga nucile prajite si sfaramate bucati mai mari apoi vom sfarama intre degete aluatul si il imprastiem deasupra prajiturii. Presam usor cu mainile aluatul de deasupra si coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 175ºC pana cand se rumeneste usor (cca 30 minute).

Se lasa la racit in tava apoi o taiem patratele si o servim.

Ies aproximativ: 30 de bucati

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu merisoare si nuci de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Sidy 1

31.03.2018, 07:13

Asa cum zice si Dia...este o prajitura periculoasa ! Adica nu te mai poti opri din mancat.. .

dantes 1

31.03.2018, 09:45

Buna!

Rahela Velicu 1

31.03.2018, 10:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]