Prajitura cu morcov

de palpabil in Prajituri, 5 Mai 2013 | 5340 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 350 grame de morcov ras
  • 280 grame de faina
  • 200 grame de zahar
  • 200 ml de ulei
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 sticluta de rom
  • sare
  • PENTRU GLAZURA:
  • 1 albus
  • 200 grame zahar pudra
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 pliculet praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu morcov:

Ouale se bat bine cu zaharul pana se formeaza o compozitie albicioasa. Treptat turnam uleiul si esenta de rom in timp ce amestecam. Faina o amestecam cu praful de copt , bicarbonatul de sodiu, putina sare si o incorporam in compozitia formata din oua. La final adaugam morcovul ras si stors bine de zeama.

Compozitia o turnam intr-o forma unsa si tapetata cu faina (eu am folosit o forma de chec). Lasa la cuptor 30-35 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Separat bate albusul spuma. Adauga treptat zaharul pudra si zaharul vanilat si mixeaza bine pana se topeste complet tot zaharul. La final stropeste cu zeama de lamaie.

Dupa ce prajitura se raceste glazureaza cu spuma de albus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcov" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu morcovi si mere (multicooker)