Prăjitură cu mousse de ciocolată

de gaby_duceag in Prajituri, 18 Ian 2013 | 56030 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 6 ouă
  • 7 linguri zahăr
  • 2 linguri apă
  • 3 linguri ulei
  • 7 linguri făină
  • un plic praf copt
  • 3 linguri cacao
  • mousse ciocolată
  • 500 gr friscă lichidă
  • 200 gr ciocolată cu lapte
  • 10 gr gelatină
  • esenţă de migdale
  • pentru ornat
  • 150 gr frişcă lichidă
  • nucă măcinată
  • +
  • sirop de zahăr ars
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu mousse de ciocolată:

Bate spumă albuşurile pentru blat.

Gălbenuşurile amestecă-le cu zahărul şi puţină sare pînă devine amestecul ca o cremă şi zahărul este diluat.

Adaugă apa şi uleiul şi omogenizează. Adaugă făina cernută cu praful de copt şi cacaua , plus jumătate din cantitatea de albuşuri bătute. Omogenizează apoi adaugă şi restul de albuş bătut şi amestecă uşor, de jos în sus.

Pui totul într-o tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi coci la foc mic pentru 40 minute. Tava de 20/25 cm.

Mixează 400 ml friscă.

In 100 ml friscă nemixată topeşte pe baie de abur ciocolata.

Gelatina pune-o la hidratat în 60 ml apă rece. Dilueaz-o pe baie de abur după ce a stat la hidratat 5 minute. Când şi gelatina şi ciocolata sunt doar căldute, amestecă-le.

Adaugă-le peste frişca mixată şi omogenizează. Dă vasul la rece pentru 15 minute.

Taie blatul in două pe orizontală.

Aşează primul blat, însiropează-l cu sirop de zahăr ars, pune uniform crema, apoi al doilea blat şi însiropează.

Mixează frăşca rămasă, întinde-o peste prăjitură şi presară nuca macinată.

Dă prăjitura la rece şi porţioneaz-o după câteva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu mousse de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si ciocolata