Prajitura cu ness

de Xandrinne in Prajituri, 4 Feb 2015 | 9301 vizualizari

 

Reteta o am de la cumnata mea; mie nu mi-a iesit o culoare frumoasa la crema, poate si din cauza ness-ului folosit, de la borcan.... Ea, la aceasta crema, foloseste doar ness din pliculete... Crema ei arata (mereu :P) mult mai fain :)

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 6 albusuri,
  • 300 g zahar tos (mai taiati din cantitatea de zahar, daca doriti),
  • 350 g nuci,
  • 3 linguri faina,
  • esenta de vanilie.
  • Crema:
  • 6 galbenusuri,
  • 200 g zahar pudra,
  • 2 linguri ness,
  • 1 pachet de unt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ness:

Nuca o prajim putin, in cuptor, apoi o sfaramam cu sucitorul; amestecam nuca cu faina.

Batem spuma albusurile, cu un praf de sare, la bain marie; incorporam zaharul, treptat, si mixam pana obtinem o bezea lucioasa, ferma. Incorporam vanilia si nuca amestecata cu faina, usor, cu ajutorul unei linguri de lemn.

Impartim compozitia in doua si coacem doua foi, pe dosul tavii, in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, pana incep sa se aureasca pe margini foile.

Pentru crema mixam galbenusurile cu 100 g zahar pudra, tot la bain marie; adaugam si ness-ul. Lasam sa se raceasca.

Mixam untul cu 100 g zahar pudra si apoi incorporam, lingura cu lingura, crema rece.

Impartim crema in doua si umplem foile. 

Este mai buna a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ness" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]