Prajitura cu nuca

de butoiaurora76 in Prajituri, 29 Iun 2012 | 9425 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 6 albusuri
  • 150 g faina
  • 1/2 praf copt
  • 200 g nuca macinata
  • zeama si coaja rasa de la o lamaie
  • Crema 1
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • Crema 2
  • 100 g unt
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • 200 g nuca
  • 2 linguri cacao
  • o esenta rom
  • Ciocolata rasa deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca:

Se mixeaza untul cu zaharul pana se face spuma. Albusurile se bat cu un praf de sare si se adauga in crema de unt amestecand usor cu miscari de sus in jos . Se adauga faina amestecata cu praful de copt si nucile la mixer iar la sfarsit sucul si coaja rasa de la o lamaie. Se baga la cuptor pana se rumeneste usor deasupra.

Se prepara glazura 1 frecand galbenusurile cu zaharul si se pune peste prajitura calda bagandu-se la cuptorul cald inca 10 minute cu focul stins. Apoi lasam sa se raceasca si adaugam glazura 2:se freaca untul cu zaharul pudra se adauga cacao, nuca esenta de rom. Deasupra se presara cacao rasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

Rocsi 1

29.06.2012, 21:17

Ce bunatate..E pe gustul meu!

iry-gabriela 1

29.06.2012, 23:31

vreau sa pap o bucatica

Sim0na 1

02.07.2012, 09:59

Exact pe gustul meu! Vreau si eu o bucata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Domino