Prajitura cu nuca si gem

de liana_geicu in Prajituri, 13 Noi 2009 | 17961 vizualizari

 

aceasta prajitura este una din preferatele mele pentru ca are nuca....

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi
  • 2-3 oua
  • 8 linguri ulei
  • drojdie cat o nuca
  • faina cat cuprinde (cam 500 g)
  • 1 cana de lapte/sifon (250 ml)
  • Crema
  • 1 cana cu nuci macinate (150 g)
  • 1 cana de zahar (200 g)
  • coaja de la o lamaie
  • gem de caise
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si gem:

Se framanta o coca potrivit de tare si se imparte in trei. Trebuie sa fie o coca care se intinde foarte bine.

Se unge tava si se asaza prima foaie. Se unge aceasta foaie cu un strat subtire de gem (eu am pus de caise). Peste gem se presara jumatate din cantitatea de zahar + jumatate din cantitatea de nuca. Se intinde a doua foaie, se preseaza usor cu palmele, se unge si aceasta foaie cu un strat subtire cu gem, peste care se pune zaharul si nuca ramasa. Se intinde a treia foaie si se asaza peste nuci. Apasam usor foaia cu palmele si taiem patratele.

Se lasa la dospit 1 ora si jumatate dupa care se da la cuptor pentru 30 min la foc potrivit. Dupa ce s-a copt se unge cu un sirop (1 lingura apa + 1 lingura zahar). Se trece repede cu o pensula peste toata prajitura. 

Dupa ce s-a racit se pudreaza.

 

TIPS-URI

1

Aceasta prajitura se coace foarte repede; trebuie scoasa din cuptor cand foaia de deasupra este usor galbuie, chiar da impresia ca este necoapta!!!

2

Coaja de lamaie se amesteca cu zaharul

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

liana_geicu 1

16.11.2009, 23:08

dany, reteta chiar este de la o prietena a mamei mele...mi se pare foarte simpla si foile foarte bune, de asta le folosesc la orice placinta...

danygospodina 1

17.11.2009, 22:40

Liana, eu nu stiam ca Teo e mami tau si am crezut ca ai copiat reteta de aluat de la Teo!!!

liana_geicu 1

18.11.2009, 22:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Carpati