Prajitura cu nuca si smantana

de Carmen_g in Dulciuri, 13 Apr 2015 | 38968 vizualizari

 

Aceasta prajitura o stiu de mica, dar abia acum i-am dat de gust :)) E atat de buna si pufoasa incat ai tot manca din ea!

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi avem nevoie de:
  • 3 oua
  • 1 cana cu zahar
  • 1 cana cu nuci macinate
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri cu miere
  • un praf de sare
  • faina ( eu am folosit 500 g, dar cantitatea fainii poate varia in functie de calitatea ei si de marimea oualor)
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 1 kg smantana
  • 1 cana cu nuci macinate
  • 80 g zahar praf
  • zeama de lamaie dupa gust ( eu am folosit zeama de la o jumatate de lamaie)
  • 50 g ciocolata pt decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si smantana:

Prima data ne ocupam de foi. Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul dupa care se adauga si restul ingredientelor. Trebuie sa obtinem un aluat mai moale dar care sa nu se lipeasca de maini. Se intind 4 foi si se coc la cuptor aprox. 10 minute

Se amesteca smantana cu nucile, zaharul si lamaia dupa care se distribuie in mod egal intre foi. Se pune crema inclusiv deasupra prajiturii dupa care se rade ciocolata.

Se lasa la frigider minim 2-3 ore ca sa se inmoaie foile dupa care se poate servi.

E o prajitura atat de fina si gustoasa! Si se face si foarte repede.... de mancat nu mai zic:))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

21.03.2016, 22:29

Este grozava praji asta . Crema usor acrisoara . In timpuri imemorabile cand mai faceam si eu praji era pe masa mea

kytz 1

09.02.2017, 05:31

Aș dori și eu o bucățică, două, trei... ...

LiliaBitca 1

22.02.2019, 16:55

Citi ml are cana?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cornuri pariziene, cu umplutura de mere