Prajitura cu nuci

de Xandrinne in Prajituri, 15 Dec 2014 | 5268 vizualizari

 

E o reteta de-a maica-mii; mult timp nu am prea cochetat eu cu prajiturile cu nuca, dar na, am mai crescut si mi-a venit mintea la cap :)) E minunata prajitura aceasta si e cu multa nuca :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150 g zahar,
  • 3 linguri miere (eu am pus peltea de gutui),
  • 4 oua,
  • 100 ml lapte,
  • 100 g unt/margarina,
  • 1 lingurita bicarbonat, stins cu zeama de lamaie (eu am pus si jumatate de plic de praf de copt),
  • esenta de rom,
  • 250 g faina.
  • Crema:
  • 400 ml lapte,
  • 200 g zahar,
  • 2-3 linguri cacao, dizolvata in lapte rece,
  • 200 g unt.
  • Nuca macinata, din belsug :)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuci:

Mixam untul cu zaharul pana devine cremos; adaugam ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare. Adaugam laptele cu bicarbonatul, esenta, mierea si faina amestecata cu praf de copt. Amestecam bine si turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.

Am copt blatul la 180 de grade, cca 35 de minute (faceti un test al scobitorii).

Cum s-a racit cat de cat blatul il portionam.

Amestecam ingredientele pentru crema (mai putin untul) si punem amestecul la fiert, cat sa dea un clocot, sa se topeasca zaharul. Dupa ce s-a racorit crema putin adaugam si untul.

Turnam crema peste blatul taiat. Prajitura trebuie sa se insiropeze foarte bine; nu ratati vreun colt :P

Deasupra punem nuca macinata. Multa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

ieri la 09:47

Plăcinte întoarse, cu roșii și burrata - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 12.02 la 10:47

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

pe 11.02 la 10:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Furnicuta