Prajitura cu pere

de Silvioara in Prajituri, 21 Noi 2011 | 4770 vizualizari

 

O prajitura usoara, cu blat ca de pandispan, care se poate face la fel de bine si cu mere, respectand acelasi procedeu.

 

INGREDIENTE

  • 4-5 pere bine coapte + 2 linguri zahar si un sfert pachet de unt/margarina
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 8+1 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta, coaja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere:

Perele se taie bucati si se aseaza intr-o tava unsa cu putin unt si peste ele presaram  cele 2 linguri de zahar. Tava se da la cuptor pentru 10 minute la foc moale pana se inmoaie putin fructele si capata o culoare aurie.

Ouale se separa. Galbenusurile se presara cu un praf de sare si se amesteca treptat cu cele 8 linguri de ulei pana la omogenizare, se adauga esenta, coaja de lamaie. Albusurile se bat spuma tare cu cele 8 linguri de zahar.

Galbenusurile se pun peste compozitia de albusuri si se amesteca cu o lingura de lemn, apoi se toarna treptat faina cernuta si praful de copt.

Scoatem tava cu fructe din cuptor si turnam uniform aluatul in toata tava. Se da la cuptor la foc mediu si este gata cand se desprinde de pe margine si are o culoare aurie.

Se lasa sa se raceasca, se taie in patrate si se aseaza pe platou cu fructul in sus (cu partea de jos in sus), se pudreaza cu putin zahar amestecat cu zahar vanilat si se serveste ca atare. Zaharul pudra de deasupra se va topi, dar pajitura isi va pastra o aroma minunata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mirela0911 1

21.11.2011, 22:07

tot am zis ca fac si eu o praji cu pere si nu am mai facut, asa ca iau de la tine ca tare buna e

Silvioara 1

22.11.2011, 08:33

Multumesc pentru aprecieri si va poftesc pe toti la o feliuta de prajitura La nevoie, mai fac...

MIUTA 1

24.11.2011, 23:50

Arata tare bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata