Prajitura cu pere si ciocolata

de oanapl in Prajituri, 23 Feb 2017 | 3857 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 g smantana
  • 3 pere
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 180 g faina
  • 150 g ciocolata neagra
  • 50 g nuci tocate
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom
  • cirese din compot
  • Pentru decor:
  • 30 g ciocolata
  • 2 linguri lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere si ciocolata:

Incepi amestecand untul cu zaharul macinat, pana ce obtii o crema si se topeste zaharul, adaugi galbenusurile pe rand, esenta de rom si smantana. Cand compozitia devine omogena, adaugi ciocolata topita si racita, apoi pui faina cernuta cu praful de copt. Adaugi albusurile batute bine si amesteci usor, cu ajutorul unei linguri de lemn. La final, adaugi nucile tocate.

Cureti perele de coaja, le tai in doua, scoti cotorul si le asezi in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt (eu am tapetat doar fundul tavii). In interiorul perelor, asezi cirese fara samburi, din compot.

Torni compozitia peste pere, scuturi tava si o introduci la cuptor pentru 50-55 de minute, la 180 grade C, pana trece testul cu scobitoarea.

 Lasi prajitura sa se raceasca si o rastorni pe un platou, apoi o decorezi dupa imaginatie (cu ciocolata topita sau zahar pudra).

TIPS-URI

1

Nu toca nucile fin. Ele trebuie sa se simta in blat si sa il faca crocant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și cașcaval - Savoare și gust într-un preparat excelent

ieri la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

ieri la 15:50

Pâine împletită cu unt și lapte - Pufoasă și gustoasă

ieri la 09:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si visine