Prajitura cu pere si nectarine

de Alina26 in Prajituri, 21 Sep 2013 | 4920 vizualizari

 

E pentru prima oara cand fac aceasta prajitura....si credeam ca nu o sa imi iasa,ca am modificat putin reteta ca nu aveam toate ingredientele...Dar va spun sincer cu siguranta am s-o mai fac....dar cu mai multe fructe...ca sunt cam putine,pentru ca eu am avut cate una de fiecare.Reteta cerea 3 pere,dar eu le-am combinat.

 

INGREDIENTE

  • 1 para
  • 1 nectarina
  • 300g faina
  • 150g zahar
  • 80ml ulei de floarea soarelui
  • 2 oua
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 plic de praf de copt
  • zeama de la o lamaie mai mare
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere si nectarine:

1.Incingeti cuptorul la 170°.Am mixat oualele cu zaharul si esenta de vanilie pana si-au dublat volumul.

2.Am adaugat uleiul si zeama de lamaie si am continuat sa mixez bine.Am pus faina si praful de copt in ploaie,cernute,continuand sa mestec.Am pastrat putina faina,in care am amestecat o jumatate de para si o jumatate de nectarina taiata cubulete.Acestea le-am adaugat in compozitie mestecand cu o lingura de lemn.

3.Am uns o tava de 24 cm diametru,si am tapetat-o cu faina,am adaugat compozitia,iar deasupra am asezat feliute de para si nectarina(celelalte jumatati care au ramas).

4.Am dat tava la cuptor pentru 40 de minute la 160°.Am lasat sa se raceasca in tava,dupa aceea am scos-o pe un platou si am pudrat-o cu zahar pudra.

Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

Se poate folosi si mere,sau cate un singur fruct,sau combinate cum am facut eu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere si nectarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

ieri la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

ieri la 10:27

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

pe 08.10 la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]