Prajitura cu prune (de post)

de Valclaudia in Mancaruri de post, 3 Aug 2013 | 29053 vizualizari

 

pentru aluat m-am inspirat de la Mihaela_11. Umplutura a fost inventia mea. Chiar sunt multumita de rezultat, o prajitura simpla dar tare gustoasa.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 1 pachet de margarina (Delma)
  • 15 linguri de faina
  • 7 linguri de apa
  • 1 praf de copt stins in cativa stropi de otet
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 5 linguri de zahar tos

Pentru umplutura:

  • 1kg de prune foarte coapte/ zemoase
  • 250 gr gris
  • 10 linguri de zahar tos

Pentru decor:

  • zahar pudra, cca 20 gr.

//

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune (de post):

Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei.

Amestecam toate ingredientele trecute la aluat si vom obtine un aluat elastic. Il dam la rece pana preparam umplutura astfel:

Spalam prunele, le scoatem samburii si le trecem prin robot impreuna cu zaharul (10 linguri). Adaugam grisul, amestecam si obtinem un amestec destul de lichid (care in timpul coacerii insa va capata fermitate pentru ca grisul va absorbi tot lichidul la temperaturi ridicate).

Scoatem aluatul de la frigider, il impartim in doua (1/4 pentru inimioarele care vor servi drept decor; 3/4 pentru foaia de la baza prajiturii).

Intindem foaia pe masa de lucru si o asezam in tava unsa cu putin ulei.

Adaugam umplutura pe care o nivelam frumos in tava.

Restul de aluat se intinde pe masa de lucru, decupam inimioare de diferite marimi si le asezam peste umplutura in tava.

Dam tava la copt timp de 30-40 min. la temperatura moderata pana se rumenesc frumos inimioarele.

Presaram zahar pudra si servim.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

ieri la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

ieri la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

ieri la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

ieri la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu foi cu bulion și budincă de griș