Prăjitură cu Ricotta si Lămâie

de Catalina L in Dulciuri, 24 Oct 2015 | 4032 vizualizari

 

Este o prăjitură lejera si parfurmata.

 

INGREDIENTE

  • 80 g unt la temperatura camerei
  • 150 gr de zahăr pudră
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • zeama de la o lamaie
  • 40 g amidon de porumb (Maïzena)
  • 2 linguri de făină
  • 4 oua la temperatura camerei
  • 160 gr migdale macinate
  • 200 gr ricotta
  • 50 gr migdale feliate
  • extract de vanilie
  • zahăr pudră
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu Ricotta si Lămâie:

Se încălzește cuptorul la 160 ° C.

Tapisam fundul tavei cu hartie de copt si ungem marginile cu unt.

Separam albusurile de galbenusuri.

Se freaca untul cu 150 gr de zahar, apoi se adauga galbenusurile treptat frecand totul bine.

Punem ricotta, vanilia coaja si zeama de lamaie.

La urma adaugam amidonul , faina si amestecam.

Batem albusurile cu un praf de sare si cu restul de zahar.

Incorporam albusurile la compozitia precedenta amestecand usor de sus in jos.

Punem compozitia obtinuta in tava si nivelam.

Decoram cu migdale feliate.

Am făcut o limonadă cu resturile de lămâie .....buna și racoritoare.

Coaceți timp de 40-45 de minute.

Lasati in tava pana se răceste complet.

Se presara cu zahar pudra si se feliaza.

Pofta Buna !!!!!

TIPS-URI

1

este si mai buna a doua zi după ce este complet racita

2

puteti face o o limonadă cu resturile de lămâie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu Ricotta si Lămâie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

24.10.2015, 21:11

Mmm, ce buna este, ce pufoasa!

RuxyRux 1

25.10.2015, 20:12

Un deliciu! Imi place combinatia!

Gherca Daniela 1

26.10.2015, 09:08

foarte faina!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu mar si stafide