este o combinatie reusita , merita incercata chiar si cu visine de la congelator
Blat:
Albusurile se bat cu cele 3 linguri de apa fierbinte, pana devin spuma , se adauga treptat zaharul si se continua mixarea. urmeaza adaugate galbenusurile treptat. Faina se omogenizeaza cu amidonul si praful de copt apoi se trec prin sita. se adauga in compozitia de albusuri si se amesteca cu miscari usoare si de sus in jos cu o spatula de lemn.
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade. Se coace in tava dreptunghiulara unsa cu unt si tapetata cu putina faina, sau se pune hartie de copt. dupa coacere se lasa la racit si se taie blatul in 3 straturi.
Umplutura:
Se da in fiert sucul de visine cu 100 gr zahar ( sau mai mult dupa preferinta).Amidonul se dizolva in putin suc de visine rece si apoi se pune peste sucul de pe foc. Se da cateva clocote apoi se pun visinele si se maid a cateva clocote ca sa se lege compozitia. Se da la rece.
Frisca se mixeaza cu zaharul vanilat si restul de zahar .
ASAMBLARE:
foaie de blat, apoi un start de frisca, cu un sprit facem linii cu frisca iar intre linii adaugam umplutura de visine, urmeaza a doua foaie de blat, un strat de frisca , linii cu frisca si umplutura de visine. Terminam cu cea de-a treia foaie de blat. Acoperim tortul cu frisca si decoram dupa preferinta, eu am ras ciocolata.
1
am pus mai multe visine si a iesit mai delicios,
2
am insiropat blatul cu putin din umplutura de visine, mi.a iesit mai lichida