Prăjitură de brânză de vaci (fără făină)

de Zamfira in Prajituri, 24 Oct 2015 | 17442 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g branză de vaci
  • 175 ml smântână
  • 3 linguri zahar pudră
  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr tos
  • 5 linguri griș
  • 100 g stafide (opțional)
  • coaja de la o lămâie
  • sare
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură de brânză de vaci (fără făină):

Omogenizăm foarte bine brânza de vaci cu smântâna și zahărul pudră.

Amestecăm cele 5 gălbenușuri cu 5 linguri de zahăr tos și 5 linguri de griș.

Adăugăm gălbenușurile peste brînza de vaci, coaja de la lămâie și stafidele (nu necesită înmuiere).

Batem albușurile de ouă cu puțină sare (spumă foarte tare).

Turnăm spuma de albușuri peste compoziția de brânză și prin mișcări ușoare de jos în sus încorporăm spuma.

Ungem cu unt o tavă de yena și tapetăm cu pesmet.

Turnăm compoziția în tavă. Punem tava în cuptorul încălzit. Timp de coacere 30-35 minute la foc moderat.

Tăiem prăjitura abia când s-a răcit. Pentru cei care doresc un desert mai dulce se poate pudra cu zahăr pudră.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură de brânză de vaci (fără făină)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu migdale, iaurt si unt de arahide