Prajitura de post NISTISIMO

de mihaelaradu in Prajituri, 13 Ian 2011 | 10198 vizualizari

 

Este o prajitura pe care bunica sotului meu o pregateste, mai ales, in postul Pastelui. E foarte usor de facut si...ieftina!

 

INGREDIENTE

  • 3 pahare si jumatate de faina
  • 1 praf de copt
  • 1 pahar zahar brun (pentru ca este mai sanatos, zic unii, dar cert este ca nu indulceste foarte tare)
  • 1 pahar de stafide, care se poate inlocui cu 2 banane taiate feliute(noi preferam bananele)
  • 1 pahar alune nesarate, dar prajite, taiate fin sau nuci, fistic, etc
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1 pahar si jumatate suc de portocale (stors proaspat sau la cutie, dar neacidulat)
  • 3/4 pahar de ulei de masline
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post NISTISIMO:

Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul, alunele/nucile, stafidele (sau bananele) si uleiul pana se formeaza un aluat cleios. Acum se adauga sucul de portocale in care am stins praful de copt.

Vasul de yena sau tava (de chec) se tapeteaza cu margarina si faina. Turnam amestecul obtinut in tava si introducem la cuptorul preincalzit. 

Lasam in cuptor pentru 1 ora, la o temperatura de 180gr (foc mediu).

 

TIPS-URI

1

Pentru masuratori, folositi acelasi pahar (de apa) de 200 ml.

2

Cand masurati uleiul, nu umpleti paharul de tot (decat 3 sferturi)

3

Cuptorul nu se deschide pentru primele 30 minute

4

Intepati cu o scobitoare la mijloc, sa vedeti daca prajitura s-a copt si in interior. Daca aluatul nu se lipeste de scobitoare, inseamna ca o puteti scoate din cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post NISTISIMO" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu coacaze rosii si kiwi