Prajitura desteapta

de alilianaa in Prajituri, 20 Mar 2013 | 7095 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 125 g margarina
  • 600 ml lapte caldut
  • o lungura de apa
  • un plic de zahar vanilat
  • 150 g zahar
  • 125 g faina
  • zahar vanilat pentru pudrat
  • coaja rasa de portocala
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta:

Margarina se incalzeste pe foc. Usor-usor se va topi. Albusurile se bat spuma.Intr-un alt vas punem galbesnusurile, zaharul, zaharul vanilat si o lingura de apa si mixam cu nadejde pana se omogenizeaza. Peste compozitia cu galbenusuri adaugam margarina topita si amestecam. Adaugam si faina si amestecam. Peste acestea se pune laptele caldut . Dupa ce acesta a fost incorporat se adauga albusurile batute spuma. Se amesteca cu telul de jos in sus. Compozitia este lichida. 

O tava (eu am folosit una mai mica, de yena), se da cu unt, se toarna compozitia si se da la cuptor. 

Se pudreaza cu zahar dupa ce s-a racit bine. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

alilianaa 1

20.03.2013, 21:25

E desteapta Daciana. Cand am
facut-o prima data, nu prea mi-a venit sa cred...dar, iata dovada..

butoiaurora76 1

01.08.2013, 13:35

am facut-o si e tare buna!

butoiaurora76 1

01.08.2013, 13:37

se rastoarna din tava pentru ca partea ca de pandispan de deasupra sa fie baza prajiturii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Desteapta"