Prajitura din albusuri cu mere

de Bucataras Diana in Prajituri, 27 Feb 2017 | 3552 vizualizari

 



Deoarece mi-au ramas foarte multe albusuri, am cautat pe net o idee ce sa fac cu ele, in afara de bezele, care nu imi ies niciodata. :P Am gasit acesta reteta si sunt foarte incantata de ce mi-a iesit. Ma refer la gust, la aspect mai am ceva de muncit....

 

INGREDIENTE

  • 400 g albusuri ( cca 10)
  • 10 linguri (cca 160 g) zahar pudra
  • 3 mere
  • 4 linguri ulei
  • 10 linguri(cca.200 g) faina
  • 2 linguri cacao
  • scortisoara
  • 1 praf de copt
  • esenta vanilie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din albusuri cu mere:

Batem albusurile cu un praf de sare, spuma tare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana spuma devine consistenta si lucioasa. Punem uleiul si esenta de vanilie si omogenizam, amestecand usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Incorporam faina amestecata cu praful de copt, cu o spatula, cu miscari usoare, de jos in sus. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam jumatate din compozitie uniform. In cealalta jumatate, cernem cacao si amestecam usor, apoi o adaugam peste compozitia alba si nivelam. La sfarsit adaugam merele taiate cubulete, pe toata suprafata prajiturii si pudram cu scortisoara. Dam la cuptor, la foc mediu, pentru circa 30-40 de minute. Cand este gata, o lasam sa se raceasca si apoi portionam. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din albusuri cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tavalita