Prajitura din foi cu miere

de mirela0911 in Prajituri, 3 Feb 2015 | 8530 vizualizari

 

O prajitura buna, dar sa mananci cand o fac altii!

 

INGREDIENTE

Pt.foi:

  • 400 g faina
  • 150 g miere
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 lgt bicarbonat

Pt. crema:

  • 300 ml lapte
  • 100 g gris
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • esenta de vanilie
  • gem de caise
  • zahar pudra vanilat pt. decor
Portii: 36
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din foi cu miere:

Foile: Intr-o craticioara se cantareste mierea. Se adauga zaharul, untul, oul intreg, laptele si bicarbonatul si se pune pe foc mic pana cand compozitia incepe sa fiarba. Se ia vasul de pe foc, se lasa putin sa se raceasca apoi se adauga toata faina amestecand repede pana cand se incorporeaza bine. Se imparte in 4 bucati egale care se acopera pentru a se mentine calde. Se ia cate o bucata si se intinde cat mai subtire, dandu-i o forma dreptunghiulara si care se va coace pe dosul unei tavi cu dimensiunea de 23/33 cm. Se da la cuptorul preincalzit pt cca 10-12 minute. Se procedeaza la fel si cu celelalte foi. Trebuie rabdare cu foile pentru ca se intind destul de greu. 

Crema: Se pune laptele impreuna cu zaharul la foc. Cand incepe sa clocoteasca se toarna in ploaie grisul si se amesteca cu un tel pentru a nu face cocoloase si se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Se stinge focul si se pune untul amestecand pentru a se incorpora bine. Se adauga si esenta de vanilie apoi se lasa la racit.

Se ia o foaie care se unge cu jumatate din crema de gris, se pune a doua foaie care se unge cu gem de caise, a treia foaie se unge cu restul de crema de gris peste care se pune a patra foaie. Se presara zahar pudra vanilat deasupra si se lasa pana a doua zi pentru a se inmuia foile. Se portioneaza si se serveste! 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice fel de gem agreati.

2

Cand intindem foile este bine sa fie caldut aluatul, astfel se intinde mai usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din foi cu miere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Xandrinne 1

04.02.2015, 18:49

Delicioasa!!

Teo 1

04.02.2015, 21:07

O prajitura buna,buna,mai ales dupa cateva zile! suporta bine si transportul !

Proiect 1

05.02.2015, 00:32

Cautam operatori calculator pentru publicare anunturi. Nu este necesara experienta. Instruire gratuita. Program part-time. Detalii la adresa: [email protected]

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciocolata si meringue de cacao