Prajitura EDITH

de angelika in Prajituri, 8 Ian 2014 | 10788 vizualizari

 

Din copilarie imi amintesc cu drag de aroma unei prajituri pe care o facea vecina mea de la ap. 21 -o gospodina desavarsita. Am cautat prin multe carti aceasta reteta, dar n-am gasit-o. In sfarsit am facut rost de ea, am facut-o si am denumit-o " Prajitura EDITH" dupa numele vecinei mele care in curand va implini 89 de ani.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat ai nevoie de:
  • 750 g faina
  • 2 pachete unt - 400 g total
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 2-3 linguri cu smantana
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • Pentru crema ai nevoie de:
  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 150 g nuca macinata
  • intre blat si crema se intinde continutul unui borcan(370g) gem de caise.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura EDITH:

Se amesteca untul cu zaharul si smantana. Pe rand se adauga cele 3 galbenusuri, coaja de lamaie si praful de copt stins.La sfarsit se pune faina si se amesteca pana obtinem o coca taricica.Aluatul se lasa la rece pana facem crema.

Pentru crema batem  2 albusuri + cele 3 albusuri ramase de la blat, la care adaugam zaharul. Cand obtinem o spuma tare punem pe rand 2 galbenusuri iar la sfarsit nuca macinata si zaharul vanilat. Dam crema la rece timp de 15 min.

Acum vine partea cea usoara. Impartim aluatul asa: 3 sferturi blat si un sfert grilaj.

Punem hartie de copt in tava (de 25x35 cm) si intindem aluatul in grosime de cca 1 cm. , apoi luam o spatula si intindem gemul. A treia operatie este intinderea cremei. Dupa aceea facem o foaie din sfertul de aluat si taiem fasii late de cca 1 cm pe care  le asezam peste crema in forma de grilaj.Dam prajitura la cuptor pentru 30 min.

O taiem rece dupa ce am pudrat-o cu zahar .Un deliciu.

POFTA INTERESANTA !!!

TIPS-URI

1

pentru aceasta prajitura vom folosi o tava de aragaz dreptunghiulara obisnuita.

2

puteti inlocui gemul cu oricare altul fiecare dupa gust.

3

pe vremuri bunicile noastre cred ca o faceau cu marmelada.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura EDITH" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Delicia