Prajitura egipteana cu nuca si caramel

de Sidy in Prajituri, 20 Iul 2010 | 13149 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 9 albusuri
  • 12-13 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 120 g nuca prajita si sfaramata
  • 130 g nuca macinata
  • 1 budinca de vanilie cu gust de migdale
  • 50 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 500 ml frisca
  • 150 g zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de copt(facultativ)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura egipteana cu nuca si caramel:

Se incalzeste cuptorul in timp ce vom face 3 foi , fiecare din :

3 albusuri batute spuma apoi amestecate cu 3 linguri zahar si batute din nou pina se intaresc albusurile. 1 lingura faina se amesteca cu 40 g nuca macinata si se adauga incet la albusurile batute spuma.Se poate pune si putin praf de copt.

Intr-o tava mica, poate fi si rotunda in forma de tort, se pune foaie de copt si se unge cu putin unt apoi se intinde compozitia facuta , se da la cuptor aproximativ 30 minute, la foc mic pina se inchide putin la culoare.

La fel se procedeaza si cu celelalte doua foi.

Intre timp caramelizam 15o g zahar, la foc mic , sa nu se amareasca...Intr-o farfurie unsa cu unt rasturnam zaharul caramel si il lasam sa se raceasca.

Preparam budinca dupa instructiunile de pe plic cu 3-4 linguri zahar si 500 ml lapte).O lasam sa se raceasca si apoi ii adaugam un zahar vanilat si 2 galbenusuri.

Zaharul caramel racit il luam de pe farfurie si il macinam. Batem bine 300 g frisca, adaugam caramelul macinat si nuca prajita si sfaramata mai maricica.

Se monteaza astfel :
- o foaie, crema de vanilie, crema de frisca, alta foaie, crema de vanilie, crema de frisca si cu ultimele procedam la fel.

Se orneaza cu frisca ramasa sau fiecare dupa inspiratia ce o are . Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura egipteana cu nuca si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fulgi de ovaz si ciocolata