Prajitura "Fanta"

de Geanina87 in Prajituri, 6 Feb 2014 | 87139 vizualizari

 

O prajitura buna,racoroasa si care se face destul de repede.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 4 lg de faina
  • 2 lg de cacao
  • 90 ml ulei
  • 1 pliculet praf de copt

Crema de branza:

  • 500 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • zahar vanilat
  • esenta de vanilie

Jeleu:

  • 800 ml suc Fanta de portocale
  • 4 lg de zahar
  • 2 plicuri de budinca de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Fanta":

Blat: Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, peste care se adauga treptat uleiul, apoi se incorporeaza cu albusurile. Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt si se adauga putin cate putin in compozitie amestecand incet cu o lingura de jos in sus.Turnam totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit 180° pentru aproximativ 25 min(recomand testul cu scobitoarea).Se lasa blatul sa se raceasca.

Crema: Untul moale se mixeaza impreuna cu zaharul si zaharul vanilat,apoi se adauga branza( eu am folosit branza cremoasa la galetusa de la LIDL, dar nu e obligatoriu), esenta de vanilie si mixam pana cand crema devine omogena.Intindem crema astfel obtinuta peste blatul racit.

Jeleu: Preparam budinca dupa instructiunile de pe plic,doar ca in loc de lapte punem suc. Lasam budinca sa se racoreasca putin,dupa care o intindem peste crema de branza. 

Prajitura se va tine la frigider si se va taia dupa 3-4 ore,atunci cand jeleul este bine inchegat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Fanta"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (62)

Geanina87 1

08.03.2015, 14:47

iri

IoanaPim 1

12.04.2015, 12:08

O reteta extraordinara, va multumesc din suflet. Hristos a inviat!

Geanina87 1

12.04.2015, 17:21

Adevarat a inviat! Cu mare drag!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Inima cu alune de padure