Prajitura Fanta

de claudiaO in Prajituri, 20 Feb 2014 | 5672 vizualizari

 

O prajiturica usoara, buna si rapida

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 100 ml ulei
  • 6 lg de zahar
  • 2 lg de cacao
  • 4 lg de faina
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie -cca 1 lingurita
  • esenta de vanilie

Pentru crema:

  • 600 g branza de vaci - eu am folosit Dr. Oetker
  • 200g unt
  • 180 g zahar pudra vanilat
  • putina coaja de lamie

Pentru glazura:

  • 850 ml Fanta - eu am folosit Granini
  • 2 plicuri de budinca de vanilie
  • 5 linguri de zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fanta:

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare.

Frecam galbenusurile cu zaharul, apoi incorporam uleiul in fir subtire.

Adaugam faina amestecata inainte cu praful de copt si cacaoa si amestecam usor, punem coaja de lamaie,vanilia. apoi incorporam si albusul spuma, amestecand de jos in sus.

Ser pune in tava tapetata cu hartie de copt - tava de 30x40 cm, pt cca 30 minute la foc potrivit.Dupa coacere se lasa sa se raceasca.

Crema: frecam untul spuma cu zaharul, apoi adaugam branza si coaja de lamaie si o punem peste blatul racit repartizand uniform pe toata suprafata.

Glazura: praful de budinca il amestecam cu 5 linguri de zahar si cu cateva linguri de suc pana de subtiaza;restul de suc il punem la incalzit;cand incepe sa fiarba, adaugam praful de budinca si ametecam energic pana se ingroasa.Punem deasura o folie ca sa nu se formeze crusta si lasam sa re racoreasca putin.

Intindem budinca pe toata suprafata prajiturii si o lasa peste noapte sa se intareasca.

O portionam dupa plac si o servim cu pofta :)

TIPS-URI

1

Pe platoul prezentat, prajitura Fanta este in compania lui Brownie Cappuccino

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu jeleu de portocale