A fost ziua sotului meu saptamana trecuta si, in loc de tort, i-am facut una dintre prajiturile lui preferate.
Prima data se da drumul la cuptor pentru a se incalzi!
Intr-un castron se pun albusurile cu un praf de sare, iar intr-o farfurie se pun galbenusurile cu uleiul si esenta. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin bezea. Se adauga continutul din farfurie in castron si se amesteca, dupa care se pun faina si praful de copt si se amesteca in continuare foarte incet cu o lingura de lemn. Se adauga faina pana cand aluatul este potrivit de tare. Se toarna aluatul intr-o tava unsa si se baga la cuptor. Dupa ce s-a copt se lasa la racit, apoi se insiropeaza cu sucul.
Crema se prepara exact cum scrie pe pachetul de budinca, numai ca in loc de lapte se foloseste suc. Astfel, intr-un castron se pun patru linguri de suc, doua linguri de zahar si praful de budinca si se amesteca pana la omogenizare. Restul sucului se pune la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca, se ia cratita de pe foc si se pune amestecul din castron. Se mai tine la foc mic, amestecandu-se continuu pana se leaga crema, apoi aceasta se toarna fierbinte peste blat.
Dupa ce se raceste crema, se decoreaza prajitura cu frisca, dupa preferinta.